SOCIAL MEDIA

sunnuntai 18. helmikuuta 2018

MINUSTAKO FLORISTI?

Suurinosa meidän suvun naisista on käteviä käsistään kun on kyse kukista. Äitini ja isosiskoni tietävät miten tehdään kaunis ja tulevaisuudessa helppohoitoinen puutarha. He tunnistavat lukuisat eri kasvit puutarhasta eivätkä pelkää ampiaisia. Minä ja pikkusiskoni... Noh. Ollaan kaukana siitä.Rakastan kasvien tuomaa tunnelmaa kotona, mutta ulkona pelkään niissä pörrääviä ötököitä. Siksi meidän kalliopuutarha ei varmaan vieläkään ole valmistunut ja ulkona tonttia koristamassa ovat vain villit kukkakasvit ja muutamat ruukkuihin istutetut sesongit. 


Eli minusta ei tule koskaan floristia. Miten mielenkiintoista olisikaan vaihtaa nykyisestä työstä johonkin ihan toisenlaiseen. Sellaiseen jossa luodaan ympärille kauneutta tai perehdytään sellaiseen. Olen ehdoton esteetikko, mutta jostain syystä huoleton ja epätarkka sellainen. Tämä kaunis kimppu minkä hankin floristilta, kärsi jo heti alkumetreillä kotona kun vahingossa leikkasin sidonnassa olleet osat rikki ja koko kimppu levisi, mutta on se tosi kaunis silti. Ja Ikeasta reilu kuukausi sitten hankittu viherkasvi ( jonka nimeä en muista ) näytti pari päivää sitten tältä. 

Aikaisemmin halusin kolmekymppisenä aloittaa tai osata siihen mennessä jonkin vieraan kielen. Nyt toivon että parin vuoden päästä osaisin pitää hengissä helppohoitoiset viherkasvit kotona. Ehkä tänä kesänä vihdoinkin käyn nappaamassa äidin yökylään meille. Viinien ja juustojen lisäksi tehdään vähän kalliopuutarhaa niinkuin on ainakin kahtena kesänä ollut jo puhetta. Rauhallista sunnuntaipäivää kaikille! Ps. Villapöksyn tuloon on enää vain 2vkoa ja 6 päivää.

perjantai 16. helmikuuta 2018

VALOA KOHTI: VINKIT HILLITTYYN KEVÄTMOODIIN

Siinä missä joulusisustus alkoi tuottaa hieman päänvaivaa, tosin oikein mielekästä sellaista, niin olen hieman etukäteen hahmotellut myös meidän tulevaa kevät- ja kesäkotia. Ennen pöydät notkui ympäri vuoden teemaan sopivilla koristeilla, nyt tyyli saa jatkua less is more periaatteella, mutta sen sijaan saa mulla olla vaikka joka päivä se ihana kevätmood minkä tuntee aina kun aurinko vain vilahtaakin tähän aikaan vuodesta. Mitenkä sitä moodia saadaan lisättyä ja sisustusta hillitymmäksi? Alle poimin omat vinkkini. Jos tykkäät runsaasta, krumeluurista sisustamisesta niin suosittelen lukemaan tämän (klik) postauksen aiheeseen liittyen. 


Ihan yksinkertaisin tapa itselleni on luoda kevätmood ensimmäiseksi kotiin on hankkimalla asianmukaiset leikkokukat, eli tietenkin tulppaanit, neilikat ja rennot kimput. Loppupeleissä mitkä tahansa värikkäät kukat, kuten vaikka ne neilikat merkitsevät itselleni uuden sesongin alkamista.Tekstiilit sen sijaan ovat helpoin tapa raikastaa kodin yleisilmettä. Meillä vaihdettiin olohuoneeseen valkoiset verhot tummien tilalle ja BOOM mikä muutos! Muuta omaan sisustukseen näillä näkymin ei olekkaan tulossa, kuin pientä piristystä tyynyjen ja torkkupeittojen muodossa ja kukkien lisääntymisellä niin sisällä kuin ulkonakin! Ja kunhan meillä on varmat, sisäsiistit asukkaat lattian tasolla, saa matot olohuoneeseen ilmestyä. 


Värikkäät pirtelöt, smoothiet ja salaatit maistuvat joka päivä vain paremmilta ja smoothiet sekä pirtelöt on muutenkin tosi nopeita tehdä vaikkapa välipalaksi! Suosin nykyään kauramaidon ja hedelmien sekoitusta. Ravinnollakin voi olla siis yllättävä vaikutus sun tunnelmaan. Kokeileppa vaikka paistaa joulukinkku huhtikuussa ja olla niinkuin ei muka jouluvibat olisi päällä? Not. Eli syö sitä mistä muistat taas kevään koittaneen. Myös muillakin aisteilla pääsee virittäytymään oikeanlaiseen tunnelmaan. Spotifystä kaikki viime kesän hitit soimaan ja shamppoohyllylle kesäsaippuat tilalle. 


keskiviikko 14. helmikuuta 2018

BOOSTIA PARISUHTEESEEN

Heti alkuun, oikein hyvää ystävänpäivää kaikille! Muistatteko viime vuodelta tämän postauksen kun vietettiin pieni lomareissu mökkeilyn merkeissä K:n, anopin ja Hilun kanssa? Vaikuttuneena reissun tuomasta energiasta ja akkujen latautumisesta päätettiin yhteen ääneen että näihin pitää rueta panostamaan. Ja ennen kaikkea rueta vain järjestämään. Valitettavasti koko vuonna ei muuten tehtykkään yön kestäviä reissuja mikä on tosi ärsyttävää kun ei muka aikaa ollut. Mutta koska tämä vuosi on alkanut jo heti hyvinvoinnista kirjoittaessa, uskoisin että parisuhteen hyvinvointi saadaan mahtumaan vuoden tavotteisiin myös. 


Ihmiset eroavat paljon nykypäivänä, mikä on sinänsä hyvä asia että ollaan määrätietoisia ja itseään rakastavia, koska kenenkään ei tarvitse riutua huonossa suhteessa tai tuntea oloaan onnettomaksi väärän ihmisen kanssa. Tuttujen ja ystävien erot herättävät aina mielenkiintoni ja usein tunnen oloni surulliseksi tapahtuneen vuoksi. Minua surettaa miten aika työntää ihmisiä kauemmaksi toisistaan ja sitä miksi sen huuman täytyy hävitä? Kaksi niin alkuun toisille luotua tuntuu lopussa niin väärälle?


Kaikista näistä inspiroituneena päätin että nyt on aika sen oman hyvinvoinnin lisäksi myös panostaa omaan parisuhteeseen. Jokaiselle löytyy omat tapansa piristää liittoaan. Yhden yön kestävä yllätysreissu maaseudulta-toiselle maaseudulle pienellä ohjelmalla voi olla yhtä piristävä kuin villit viikot makuuhuoneessa. 
Yllätin viime lauantaina K:n yhden yön reissulla hotellissa pikku paikkakunnalla. Ohjelmana ei ollut sen erityisempää kuin maakuntamatkailua autolla, hyvin syömistä, toisesta nauttimista ja skumppalasin kilistelyä illalla kun käytiin katsomassa hotellin puolella esiintyvää bändiä. Seuraavana päivänä oli niin ihana palata kotiin ja molemmista tuntui että oltaisiin oltu oikeasti pidempään reissussa kuin yksi yö, mikä on hyvä juttu! Lyhyt vapaapäivä tuntui antoisalta. Auton pieni sähkövikakaan ei varjostanut päivää, kun minun Opelin ovet ei auennutkaan alkuun ja ilmassa oli jo hirveän katastrofin ainekset meidän lyhyillä piuhilla. Loppuun listattu muutama to-do tavoite tälle vuotta jotka on omiaan tällaisille kotihiirille, mutta kotiinkin on välillä otettava vain etäisyyttä. 

- Yö teltassa koko perheen voimin ( eli kaksi ihmistä + kaksi puudelia. ) 


- Uneton yö. Valvoa vaikka korttia pelaten tai kesäyössä autolla ajaen. 


- Yön yli kestäviä reissuja ainakin kaksi vielä tälle vuotta. 


- Kulttuuri elämykset. Kesäteatterit, tapahtumat! 


- Käydä oman paikkakunnan terassilla yhdellä. ( ei olla kertaakaan vielä tälle asumista ehditty käydä ) 


- Kokata yhdessä jokin uusi ateria.


 - Kokeilla yhdessä jotain spessumpaa urheilulajia, kuten rullaluistelu.