SOCIAL MEDIA

tiistai 19. syyskuuta 2017

AVOTERASSIN HUONOT PUOLET TÄSSÄ JA NYT & VIIKKOKUULUMISETSee what i mean?

Toki avoterassilla on jokaisena vuoden aikana omat haasteensa. Lunta kertyy pinnalle enemmän, kesällä vesi kastelee kalusteet yms mutta tämä. Mulla taisi mennä viime vuosi tosiaan jossain sumussa kun en yhtään muistanut tämän terassin lakaisu-operaatiota syksyllä. Meillä näyttää joka aamu tältä. Vaikka olisit edellisenä päivänä kaikki lehdet saanut raivattua pois, on aamuinen näkymä tämä. Huh aika karun näköistä. Ainut positiivinen asia minkä voin nyt keksiä onkin se että saa joka päivä hyvää arjen liikuntaa kun posket punoittaen saa nuoltua terassin taas puhtaaksi harjalla. Ja onneksi meille on tulossa ensi kesänä osittain katosta terassille, eihän tästä muuten mitään tulisi. Eli VINKIT SYKSYN SISUSTUKSEEN POSTAUKSEN lueteltujen huonojen puolien listaan lisään ehdottomasti nämä lehdet terassilla!

Nyt kun sain valittaa ja olo on helpottunut, niin kerron lyhyesti jo melkein perinteeksi muodostuneet viikkokuulumiseni. Kulunut viikko piti sisällään töitä joka päivänä, eli viikon työputki on nyt taputeltu ja tänään vietän ykkösvapaata jolle olen ohjelmoinut itseni hemmottelua joihin kuuluvat ripsienhuolto ja siskon kanssa juoruaminen lenkillä. 
Tälle viikolle on tiedossa kodin lämmityksen suhteen muutoksia. Meille tulee vihdoinkin ilmalämpöpumppu! Tosi järkevää oli viime vuonna hätäpäissään ostaa uudet sähköpatterit kun nyt saatiin niin hyvä tarjous ilmalämpöpumpusta joka kyllä päihittää patterit mennen tullen.  Hieman nolottaa tästä edes kirjoittaa mutta tuli taas uskottua se ettei halvin vaihtoehto ole todellakaan aina se paras. 


Nyt ulos lakaisemaan terdeä ja hyvää viikonjatkoa kaikille! 
lauantai 16. syyskuuta 2017

KULTAKUUMEKUVA: VALAISIN/ELLOS & PEILI/HEMTEX


Hopea vai kulta? Vastaan molemmat. On hieman hämmentävää, kun tällainen ennen hopeaa säihkettä rakastava on alkanut ihastumaan pikku hiljaa kultaiseen väriin sisustuksessa. Pinterestin kautta olen aikani kuluksi selaillut kultaista sisustamista ja olen huomannut että eniten omaa silmääni miellyttää kullan käyttäminen ripauksena sisustuksessa. Se voi olla minimalistinen sivupöytä kultaisella rungolla sohvan vieressä. Tai kaunis maljakko keittiön pöydällä missä on vain hieman pintakuvioinnissa kullan sävyä. Valaisimen rungossa pienenä yksityiskohtana huoneen nurkassa tai säilytyskorina lattialla. Hyvin pieninä yksityiskohtina siis. Mitään kultaista en ole vielä hankkinut, mutta mielessä se on ollut.

Esittelen kahden yllä mainitun lisäksi pari muuta kivaa tuotetta joka toisi sisustukseen lisää hillitysti kultaista väriä. Kultaisen käyttäminen vain ripauksena sisustuksessa on myös siinäkin mielessä hyvä, koska siitä ei tule liian hallitseva ja väreillä on helppo yhtenäistää huoneiden yleistunnelmaa. 


KUVA: ELLOS


KUVA: ELLOS


KUVA:JYSK

Onko sinustakin tullut hieman myös kultaharakka? Jokainen tässä esitelty tuote miellyttää silmääni kovin ja näen jo niiden omat paikkansa meidän kotona jos sellaiset joskus hankkisin meille. Kuitenkin hillityllä linjalla menen kaikkien sisustustuotteiden suhteen nykyään joten annetaanpa kultaisen ajatuksen vielä tekeytyä. Mutta nyt kotitöitä ja läppäri kiinni.

Hyvää viikonloppua kaikille!


maanantai 11. syyskuuta 2017

VINKIT SYKSYN SISUSTUKSEEN

Miltä syksy tuntuu?


Syksy tuntuu kolkolta ja kostealta kun aukaiset aamulla ensimmäisen kerran ulko-oven. Se tuntuu kun erehdyt laittamaan ostosreissulle liian ohuen takin päälle. Sen tunnet kun katsot kotona kynttilänvaloa missä liekki palaa hiljalleen. Takkuina villakoiran turkissa ja vaatekriisinä aamulla, kun et tiedä vielä kuinka kylmä päivä on tulossa. Oikeasti rakastan kyllä syksyä, nuo olivat sen ainoat huonot puolet mitkä mainitsin. Mua ei haittaa vesisade & kumpparikelit.

Mutta asiaan. Syksy inspiroi minua valtavasti  ja pään sisältä pursuaa erilaisia sisustukseen liittyviä ajatuksia joita nyt haluan lukijoille purkaa ja ehkä joku saisi näistä kivan vinkin omaan sisustukseensa tällä hetkellä. Esittelen nyt pari vinkkiä joilla saat syksyisemmän tunnelman kotiin.  KAUSITEKSTIILIT. Maanläheiset värit, niistä on monesti syksyn tekstiilit tehty. Karsimalla syksyn tullen kesäisemmät tekstiilit pois saa kodin tunnelmaan heti syksyisemmän ilmeen. Meillä tämä toteutuu heittämällä kaikki vaaleanpunaiset sisustustyynyt ja torkkupeitot kaapin pohjalle odottamaan taas kevättä. Tänä syksynä ajattelin itse kokeilla syksyn värien lisäksi murrettua lilaa tai jotain sen tyylistä. Se joka toisi sisustukseen vähän lisää väriä ja särmää.  


TARKKASILMÄISET HUOMAAVAT,  ETTÄ MEILLÄ ON UUSI SOHVAPÖYTÄ JOKA ODOTTAA VIELÄ PIENTÄ DIY PROJEKTIA


LAMPAANTALJAT. Tuovat yleisilmeeseen kodikkuutta, lämpöä ja ripauksen hyggeä. Itse jouduin omistani luopumaan, koska koin niiden puhdistuksen epäkäytännölliseksi.KYNTTILÄT. No words are needed.  

SYKSYISET SOMISTEET ULKONA & SISÄLLÄ. Pihlajanmarjaoksat suosikki vaasissasi sisällä, kuistia tai terassia koristavat syyskasvit. Syksyisiä koriste-esiteitä harvemmin näkee, mutta ainakin meillä kodin syksykoristeita ovat nämä kauniit koriste kävyt. Jos ajatus oikeista kasveista sisällä tuntuu vieraalta, niin kaupoista ja erilaisista sisustusverkkokaupoista olen bongannut syksyisiä tekokasveja ja oksia. 

Nyt hyvää päivänjatkoa kaikille!